Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapozók, tapadóhidak

Az egyik legfontosabb munkafolyamat egy rétegrend kialakításánál, az alapozás.(amennyiben szükséges)
Folyékony halmazállapotú, könnyen felhordható termékek, megannyi tulajdonsággal rendelkeznek, de mind csak egy célt szolgál, az pedig a felület előkészítése. A folyamat kihagyása különböző felületeken más-más problémát okozhat. 
A nem nedvszívó felület(pl régi linóleum) alapozása úgynevezett tapadóhíddal történik, mely anyag egy kvarchomokkal  kevert műgyantás folyadék. A leghatékonyabb eredmény elérésének érdekében a terméket olyan vastagon ajánlott felhordani, hogy az teljesen eltakarja az alapfelületet. A kapott réteg így érdes lesz, melynek köszönhetően a cementkötésű termékek erősen hozzá tudnak tapadni. Az alapozó nélkül a csemperagasztó nem tudna odakötni egy meglévő fényes réteghez, és az egész rétegrend könnyen felszedhető lenne, nem képezne stabil aljzatot.
A nedvszívó felület(pl beton) alapozása úgynevezett mélyalapozóval történik. A folyadék felhordás után mélyen beszívódik a felületbe. Száradás után a szívóképesség egyenletessé válik, a felület legfelső része megerősödik, a takarítás után visszamaradt minimális por pedig lekötésre kerül. Így a nedvszívó felület már készen áll a következő réteg felhordására.
Amennyiben az alapozás szükséges, de valamely oknál fogva mégis kimarad, úgy a legtöbb termék melyet a száraz, poros betonra és egyéb nedvszívó felületre felhordunk, túl hamar veszti el a nedvességtartalmát. Az ilyen jelenség okozhat részleges vagy teljes kötö/tapadóanyag károsodást, melynek következtében a következő rétegrend elválhat az aljzattól.
A funkciót betöltő termékeket megtalálja webáruházunkban, extra kedvező áron, országos kiszállítással.

Rendezés: