Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csemperagasztók

A csemperagasztók szolgálnak a különböző csempék- és járólapok az alapfelületre történő tartós rögzítéséért.
A mai technológiának köszönhetően a csemperagasztók széles termékpalettája elérhető, legyen szó családi házas, vagy ipari környezetben történő felhasználásra.
A csemperagasztókról, azok felhasználásáról, részletesen a termékkategória alján olvashat.
 
Rendezés:

Cemix S2 flexibilis csemperagasztó 20 kg

Külső raktáron(4-6 munkanap)
15.197 Ft

Mapei Keraflex flexibilis csemperagasztó 25 kg

Külső raktáron(4-6 munkanap)
8.106 Ft

A csemperagasztók múltja és jelene:

30-40 évvel ezelőtt a szakemberek csak "mischung"-nak nevezték azt a homok cement és víz keveréket amibe az akkori csempéket, járólapokat fektették. Sajnos azonban ez az elegy már nem bírta követni a hőingadozás által, a felületre ható hőtágulást. A hőingadozás bekövetkeztével óriási erők szabadulnak fel, melyek képesek akár ketté "repeszteni" erős rétegrend kialakításokat is. A probléma már több évtizeddel ezelőtt felfigyeltek  a habarcsgyártók és így megszülettek az első különböző adalékanyagokkal ellátott, flexibilis csemperagasztók, melyek a hőtágulás okozta nyúlást/hajlítást/feszítést képesek bizonyos határokon belül úgy elnyelni/elvezetni, hogy az ne vezesse azt át az alatta és felette lévő rétegrendre.

Milyen csemperagasztók állnak rendelkezésre:

Manapság már több, különböző kötőanyaggal ellátott csemperagasztót különböztetünk meg.
A legelterjettebb a cementkötésű csemperagasztó, mely széleskörű felhasználhatósága miatt nagy népszerűségnek örvend.
A méltán népszerű termék továbbfejlesztett változatai az úgynevezett flexibilis csemperagasztók, vagy köznyelven flexragasztók, melyek képesek a hőtágulásnál keletkezett energiát elnyelni. Ezért alkalmasak lehetnek bizonyos körülmények között olyan nagyobb hő és vízterhelsű felületek burkolására, mint például teraszok, medencék.
A már kevésbé ismert reaktív gyanta kötőanyagú csemperagasztót általában ipari környezetben használják, kimondottan nagy teherbírása miatt.
A termékek általában 2, vagy több komponensű kiszerelésben vásárolhatóak.
A talán legkevésbé ismert változat a diszperziós kötőanyaggal ellátott csemperagasztó, mely kimondottan beltérre készült és előnye volt a gyors száradás és némely gyártó esetén fára való tapadásának képessége.

Milyen csemperagasztót válasszunk? 

A legfontosabb tényezők egy csemperagasztó kiválasztásánál a felhasználás területe beleértve a kül- és beltéri felületeket.
Fontos még a burkolat mérete és nem utolsó sorban a hidegburkolat anyaga.
Kültéri felhasználás esetén a járólap árnyalatának intenzitását is figyelembe kell venni!
A gyártók a csomagolásra a lehető legtöbb információt feljegyzik, hogy a legjobb iránymutatást adják a termék vásárlóinak.
A legtöbb szakember ma már tisztában van azzal, melyik terméket, mekkora burkolathoz és melyik felületre érdemes használni.
Van azonban olyan helyzet, amikor laikusként állunk neki beszerezni a termékeket, mely rengeteg kérdést vet fel és nincs ki megválaszolja őket. Ennek okán a gyártók a termékek leírásaiba belefoglalták, hogy melyik termék, melyik, milyen körülmények között használható.
Ezért minden esetben érdemes elolvasni a gyártói leírást, melyet minden az oldalon megtalálható ragasztástechnikai termékhez csatoltunk.

Webáruházunk a legismertebb gyártók termékeit értékesíti ezzel biztosítva a megfelelő ellátást, minőséget.
Az általunk forgalmazott termékek gyártói:

  • Baumit
  • Cemix
  • Mapei
  • Murexin

Csemperagasztó termékek vásárlása

A termékek nagy része készletről elérhető, rövid szállítási határidővel, megtekinthetőek bemutatótermünkben és megvásárolhatóak online vagy üzletünkben. Íme pár ok amiért érdemes tőlünk rendelni

  • A kedvező kategóriájú terméktől egészen a csúcsteljesítményű ragasztóig nálunk mindent megtalál
  • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére
  • Bemutatótermünkben a termékek nagy része megtekinthető
  • Nagy választék, mely lehetővé teszi, hogy a hidegburkoló szakemberek megtalálják a számukra leghasznosabb terméket